analize

01/14

Zgjidhja e diferences se madhe

Para se ti futesha profesionit të ekonomistit, shumë vite më i ri, në moshë kur quhesh i 'vogël' akoma, kisha një problem me idenë e të falurit. Këtu nuk e kam për një bluzë, bukë apo sheqer, e kam fjalën të falurit e parasë. Nuk e kuptoj...

lexo me shume...

11/13

The new nation-state and globalization

The problem is not necessarily related with the idea weather the nation state is losing its power or not. It lies elsewhere, it lies in the definition of the nation state. Nowadays, the nation-state is perceived differently than, lets say it was during th...

lexo me shume...
global

06/13

Pse shkruan në errësire dhe kush lexon në errësire?!

Problemi më i madh në shtypin e shkruar shqiptar është mungesa e ideve dhe argumenteve që mbështesin këto ide. Kjo mungese nuk vihet re vetëm në këtë aspekt të jetës shqiptare por dhe me tej, për të mos thënë që është karakteristika ...

lexo me shume...

02/13

Cmimi i ushqimeve dhe inflacioni.

Duket se ky do te jete fundi i nje epoke me cmime te lira ushqimi, epoke e cila filloi ne vitet 1970. Nga ato vite e deri tani bota njohi nje zhvillim te pamenduar ndonjehere, me pak kriza financiare, por qe nuk ndikuan ne kete rritje ekonomike te botes. ...

lexo me shume...
inflation