letersi

06/22

Ikën të mirët

Është e vërtetë që ka të bëj me natyrën e njeriut, me formimin, edukimin, shumë nga familja si është rritur, sa dashuri ka marre, sa ka lexuar, dhe ndoshta nga ndodhitë në jetë që e kanë formuar të mira apo të këqija qofsh...

lexo me shume...

06/22

Iluzioni i Kohës

Pse ke frikë nga vdekja? - tha si të kishte folur nga përrejtë e çmendur të eksperiencës që zakonisht të japin një peshë të fortë kur flet pavarësisht sa i ri apo e re je. Dhe ...

lexo me shume...

10/16

Në stacion...

Kur je rrugës çdo detaj e ngre në piedestal. Jo se ka ndonjë gjë të çuditshme ose speciale rreth asaj që shikon ose vë re, por është thjesht efekti i rrugëtimit. Ti bëhesh i çmendur në rrugëtim, bëhesh moskokçarës, bëhesh nomad, bë...

lexo me shume...

01/14

Dikur shkruante Fishta...

... Ani kush, pra, me i pri kombit: ju, do pyka bijtë prej llomit qi "shqiptarë" vedit i thoni, jo pse ju Shqipninë e doni, jo pse ju ndo 'i send kuptoni shka asht Atdheu e shka asht Liria, shka asht Vllaznija a Parasija, Përparimi e Qytetnia,...

lexo me shume...
fishta

06/13

Pse shkruan në errësire dhe kush lexon në errësire?!

Problemi më i madh në shtypin e shkruar shqiptar është mungesa e ideve dhe argumenteve që mbështesin këto ide. Kjo mungese nuk vihet re vetëm në këtë aspekt të jetës shqiptare por dhe me tej, për të mos thënë që është karakteristika ...

lexo me shume...

05/13

Shoqëria e maskave

E pruri sistemi ketu apo e pruren sistemin ketu?! Projeksioni qe i ben realitetit shqiptar kur je jashte Shqiperise eshte pashmangshmerisht i perthyer ne rastin me te mire, dhe miop ne rastin me te keq. Mirepo, kur je ketu eshte ndryshe! Ndryshe jo se ndr...

lexo me shume...