politike

08/14

TË KUNDROSH NËPËR BIZNESET SHQIPTARE (PJESA II)

Në ato pak hapa që bëme sa hymë, e pyes në mënyrë informale: Po këtë LSI e ka? Është në varësi të Ministrisë së Mjedisit – u përgjigj duke tundur kokën, si të përgjigjesh pa u përgjigjur. Hymë brenda dhe më drejtojë te një zonj...

lexo me shume...

08/14

Të kundrosh nëpër bizneset shqiptare (pjesa I)

Përveç te tjerash, këtë vere pata mundësinë te jem pjese e një projekti qe ka për qellim shkencën. Me pak fjale një pyetësor relativisht i gjate duhet te behet ne forme interviste me bizneset shqiptare. Ne listën e atyre qe duheshin intervistu...

lexo me shume...

08/14

Bordell

Para se shthurja e shtetit Grek te ndodhte nje panorame e till si kjo me posht pasqyrohesh ne mediat nderkombetare.   Ne shkrimin me posht e marre nga MAPO.AL vihet re se deputeteve u aguhen qera, mbi 100 mije dollare kohe telefonike, dhe me interesan...

lexo me shume...

08/14

Butakët

Për ata qe nuk e dine perse përdoret fjala butak ne kontekstin shqiptar: përdoret për të përshkruar një njeri pa shtyllë kurrizore, një person që pluskon kot, një vegjetues dhe njeri apatik, një njeri qe ka parime morale por nuk ka mundësi tj...

lexo me shume...

04/14

11/13

The new nation-state and globalization

The problem is not necessarily related with the idea weather the nation state is losing its power or not. It lies elsewhere, it lies in the definition of the nation state. Nowadays, the nation-state is perceived differently than, lets say it was during th...

lexo me shume...
global