Ekonomi / Politike

Metronomi Grek

Në financat publike është përherë e veshtirë të zgjedhësh ndërmjet dy opsioneve të financimit të investimeve buxhetore. Ekonomistët diskutojnë ndërmjet rritjes së taksave dhe marrjes borxh, si dy ndër alternativat thelbësore të financimit publik, gjithmonë kur duhet financuar deficiti. Ne rastin e politikanit, ketu nuk ka dilemë sepse shtrohet pyetja e thjeshtë: Sa budalla është një politikan që të rrisë taksat? Me baza historike shumë pak ka politikej kaq budallenj. […]