perroi-psiqik

12/15

Çudirat e vitit te vjeter, dhe hallet e te riut (II)

Kur mundohem te gjej nje fjale per te pershkruar kete vitin qe lame pas nuk ja dal dot. Eshte tipike si ajo situata kur rri nje ore ne banje e nuk ben gje, pastaj kur nisesh per diku te vjen… Megjithate, prap nuk me vjen asnje fjale. E nis me metodologj...

lexo me shume...
revolution

11/15

Vice versa

Si ne vendet e zhvilluara, e si ato ne zhvillim ekonomia dhe shoqeria bazohen gjeresisht ne ato qe quhen njohuri. Per te shprehur me mire dhe perkufizuar me qarte se cfare jane njohurite eshte mire te mos perdoret perkufizimi i ndonje autori apo d...

lexo me shume...
vice

06/15

Për fushatë i bëj të gjitha…

U bë kohë që marr vrull të zografis ndonjë gjë, por sa herë më vjen, bëhem gati dhe prapë ikën. Është njësoj si ajo ndjesia që të shkohet në banjë aq shumë dhe sa arrin te dera nuk të shkohet më… Megjithatë, jo se nuk ka materia...

lexo me shume...
1

12/14

Cudirat e vitit te vjeter, dhe hallet e te riut

Ne që kemi zgjedhur të jetojmë në këtë qerbela në krahasim me ata që jetojnë se nuk kanë nga tja mbajnë, kemi një avantazh! Avantazhi është se ne nuk jemi pjesë e asaj që të gjithë e dinë se çfarë ndodh por asnjë nuk flet.  Do thuas...

lexo me shume...

11/14

Bunkeri i kujtimit

Jetojmë ne një vend ku njerëzve u kane humbur përshtypjet ne mase dhe ku arritja me e madhe është te jesh anëtar (po te duash dhe aktivist) partie. Thuajse është kthyer në klishe shprehja se historia kur përsëritet për herë të dyte kthehet ...

lexo me shume...

10/14

Shteti i fotoshopit

Kisha vene qëllim vetes që të mos shkruaja për tema me karakter politik, kjo jo për arsye druajtje por thjesht për te qëndruar larg qelbësirnajës. Mirëpo siç thotë një kolegu im i nderuar nëse do të ndryshosh sistemin duhet ta bësh atë ng...

lexo me shume...