Artikujt e fundit

06/23

06/14

Iluzioni i Kohës

Pse ke frikë nga vdekja? - tha si të kishte folur nga përrejtë e çmendur të eksperiencës që zakonisht të japin një peshë të fortë kur flet pavarësisht sa i ri apo e re je. Dhe ...

lexo me shume...

11/20

Kurvat janë më mirë

Kur isha i vogël dhe dëgjoja fjalën kurvë nuk kisha aspak një konotacion negativ për të, edhe pse e dija që ishte sharje. Me mendjen genuine dhe me sytë e një fëmije që nuk i ka parë akoma bordellet e jetës, kur e dëgjoja e kuptoja që isht...

lexo me shume...

Dixhitura të zgjedhura

Kaps

Kaosi ka shpërfytyruar çdo kod të vjetër a të ri, kanunor apo kontinental, të shenjtë apo profan. Diçka nuk shkon në shoqërinë tonë. Jeta ka vlerë sa hunda ime. Përtej saj ajo mund të dhunohet, gjymtohet dhe vritet. Kemi rënë shumë poshtë moralisht si sho...

lexo me shume...

06/07

OMERTÀ DHE ROLI

Që nga koha e qoftëlargut shoqëria jonë është ngritur mbi një fasadë ku të gjithë njerëzit jetojnë rregullisht për të tjerët. Mëkati më i madh kur të jepet vetëm një jetë, të paktën për ne që nuk i japim më shumë rëndësi jetës së përtejme se sa kësaj që k...

lexo me shume...

06/02

Supa, heronjtë, vlerat!

Në kohën e supës! - M'u kujtua nga ajo shprehja: "Hë lëre se supë po ha…", ose si i thonë nga jugu "Ky te ha munë!" Dikur ishte problem të gjeje informacion, se helbete duhet tu futeshe librave me kokë, e për tu futur librave me kokë duhet kokë. Po kokën ...

lexo me shume...